Recent, intr-un webinar deschis despre francize mai multi antreprenori erau ingrjorati despre chiri, asa ca hai sa vorbim despre CHIRIILE sub virus. Coronavirus.

Traim o perioada inecata in drame, panica si frica, o psihoza colectiva numita Coronavirus.

CORONAVIRUS a nascut Ordonantele Militare – si tara e de-acum inchisa, golita, intr-o psihoza nationala si globala!

Daca esti CHIRIAS, in proportie de 90% ca esti stresat de chiria ce o ai de platit pentru zilele astea si pentru lunile ce vin.

Daca esti PROPRIETAR si ai chiriasi, iti cam tremura lenjeria ca n-o sa-ti mai incasezi chiriile.

Ai vrea sa negociezi, sa reduci riscurile – fie ca esti chirias sau proprietar, fie ca ai o garsoniera sau un lant de magazine in spatii inchiriate.

Fii atent! Iti recomand trei reguli puctuale si trei strategii simple in negocierea chiriei.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Eu sunt acum de ambele parti ale baricadei – sunt atat chirias cat si proprietar. In plus avem muta expertiza in diverse tranzactii de inchiriere prin RE/MAX. Asa ca inteleg bine situatia.

Deci, daca esti CHIRIAS, pentru reducerea chiriei, ai trei strategii simple de abordare a proprietarului:

Strategia 1) Cere proprietarului sa iti suspende chiria pentru perioada Situatiei de Urgenta plus trei luni .Deci CHIRIE ZERO. Daca asta nu e acceptat, treci la

Strategia 2) Cere sa iti reduca chiria cu 60%, pentru perioada de Situatiei de Urgenta plus trei luni. Daca nu reusesti sa obtii nici asta,

Strategia 3) Cere proprietarului ca chiria pentru perioada de Situatiei de Urgenta plus trei luni sa o reesaloneze pe restul perioadei contractuale,
crescand chiria proportional in lunile urmatoare.

Daca aceasta perioada contractuala ramasa e prea scurta, ai putea sa o extinzi intr-o alta negociere.

Ca si REGULI de abordare, iti recomand trei reguli simple:

Regula 1) Evita sa trimiti notificari in scris care sa faca apel la forta majora – fiindca e greu de dovedit asta si risti sa intri in procese in instanta in care vor castiga doar avocatii.
Iti recomand o abordare umana care sa genereze empatie.

Regula 2) Treci la o abordare directa, personala, intr-un contact direct cu factorul de decizie de la proprietar. Invita proprietarul intr-un video call, pe facetime sau skype, ca sa ai control in negociere.

Regula 3) Foloseste elemente vizuale care sa argumenteze situatia critica in care esti. Poti face un “live”din spatiul inchiriat care acum e gol, sau de pe bulevardul care acum e pustiu.

Daca esti PROPRIETAR, abordeaza situatia in oglinda.
Daca nu te-a sunat deja chiriasul sa negocieze chiria, ia initiativa si suna tu chiriasul si abordeaza trei strategii:

Strategia 1: Sa ii esalonezi chiriile pe aceste trei luni pentru perioada urmatoare a contractului – si astfel iti conservi valoarea contractului. Daca nu gasiti un consens, treci la

Strategia 2: Sa ii reduci chiria pentru o perioada scurta cu un procent convenabil – recomand 40% ca start in negociere, sau daca nu agreeati, treci la

Strategia 3: In care ii suspenzi chiria pe o perioada de 2-3 luni conservand contractul pe restul perioadei – daca ai un chirias bun.

CHIRIILE sub virus. Coronavirus.Ai un stres legat de chirie?Uite aici:-3 strategii simple si-3 reguli punctualeSigur, nu sunt tocmai generale, dar merg aplicate intr-o majoritate de cazuri!Oricum, tine de tine sa ACTIONEZI!Izolare usoara!

Publicată de Razvan Cuc pe Joi, 26 martie 2020

Indiferent de care parte esti, chirias sau proprietar, recomand o abordare directa, umana, empatica, fara pozitii de forta. In perioada urmatoare e predictibil ca situatia se va agrava pe termen de 2-4 luni in economie. Actioneaza rapid, e bine sa iti conservi pozitia!

Chiriasii vor avea un “deranj” mare in a schimba locatia, iar proprietarii vor avea o mare provocare in a gasi alti chiriasi.

Negocierea chiriilor poate fi o chestiune complexa, cu miza mare si implicatii majore in business, asa ca abordeaz-o ferm.

Daca ai nevoie de suport, implica un agent bun. Si da! RE/MAX are 500 de agenti buni in Romania!

Spor maxim ! Si sanatate!

Te gândești să începi o afacere în domeniul imobiliar?
Beneficiază de FRANCIZA RE/MAX!

Brand puternic recunoscut international

Model de business de succes

Traininguri specializate si suport

AFLA TOATE BENEFICIILE