Project Description

Dupa o zi insorita in Viena, urcat seara motorul pe platforma si noi in cuseta trenului si ars peste 1000km pana sus in Hamburg – o noapte intreaga.
Trenul are cateva vagone/platforma pentru motoare si masini, care erau pline ochi de tot felul de “atelaje” cu doua si 4 roti, peste 100 de motociclete, fara calareti acum, oamenii stand in vagoane cuseta.

Am nimerit in compartiment-cuseta cu niste motociclisti italieni destul de cuminti pentru spiritul latin, porniti si ei inspre visul norvegian.

Dimineata am descarcat rapid motorul de pe platfoma trenului si dupa un “frustuk” tacticos intr-o cafenea eleganta din gara Hamburhg, ne-am instalat pe “Grizly” al nostru si-am halit 600km de autostrada pana in nordul Danemarcei, vazand cu ochii cum, urcand spre nord scade temperatura in indicatoarele din bord.
Undeva la capatul peninsulei daneze am dat de un port si-am stat frumos intr-o lunga coada de masini si motoare, ultimii in linie, bucurosi ca am mai prins loc pentru un speed-ferry special pentru trecut in Norvegia.
Traverasarea lina, semi-plictisitoare intr-un salon urias din vas, ne-a lasat pe la 10 seara pe pamant norvegian unde ne astepta un soare frumos in loc de intunericul ce l-am fi avut acasa!
Prima impresie despre Norway = savuros!
Cu GPS-ul setat pe adresa de cazare rezervata pe booking intr-o casuta alba cocheta , am tors usor cu Grizly vreun ceas prin asezari perfect urbanizate, drumuri goale, asfalt si semnalizari impecabile, pana la o margine de sat la casuta ca din povesti – unde am gasit o cheie exact in locul indicat de proprietar pe SMS.

Casuta era asezata parca cu mana pe o stanca imensa ce inlocuia asfaltul din fata casei, intr-o integrare perfecta cu mediul, iar de urarea de bun venit s-a ingrijit o pisica neagra, cu papion, cu care Irina s-a imprietenit la prima privire.
Mirati ca la 12 noaptea inca soarele isi arata timid razele, am adomit cu obloanele trase multumiti de prima zi de Scandinavia.
Dimineata tanti Irene, proprietara blonda si fara varsta, care locuia in casa vecina, ne-a intampinat cu un zambet luminos, o cafea buna, dupa care ne-a rasfatat cu un mic dejun de premianti, ce s-a inchis cu traditionalele vafe norvegiene cu iaurt-crema si gem de capsuni.
Ca o surpriza am aflat ca isi construise casa, cea din vecini, o vila alba si moderna cu geamuri imense, tocmai cu niste constructori romani din Transilvania, si avea respect pentru noi dupa experienta asta.
Dupa o poza Irene si pisica cu papion, am pus compasul pe nord si-am dat cheie la Grizly pentru ‘atacul nordului’, gata de mii de curbe si aventuri printre sute de fiorduri.

Te gândești să începi o afacere în domeniul imobiliar?
Beneficiază de FRANCIZA RE/MAX!

Brand puternic recunoscut international

Model de business de succes

Traininguri specializate si suport

AFLA TOATE BENEFICIILE